Manteliset madeleine-leivokset ilman sokeria
Madeleine-leivokset ovat lähtöisin Ranskasta. Kokeile leivoksen nykyaikaista versiotamme, jossa on spelttijauhoa ja manteleita, mutta ei sokeria.
Valmistusohje:
- Sulata voi keskilämmöllä ja anna jäähtyä hieman. Sekoita spelttijauhoon jauhetut mantelit, raastettu sitruunankuori ja leivinjauhe ja aseta sivuun.
- Vatkaa kananmunat Hermesetas Jauheen ja hunajan kanssa, sekoita sitten joukkoon vuorotellen jauhosekoitusta ja sulatettua voita. Anna valmiin taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 minuutin ajan.
- Esilämmitä uuni 180 °C ylä-/alalämmölle. Voitele madeleine-vuoka, täytä yksittäiset madeleine-muotit 2/3 täyteen ja paista esilämmitetyssä uunissa noin 15 minuutin ajan.
- Anna madeleine-leivosten jäähtyä hetki vuoassa, irrota ne sitten varovasti ja anna jäähtyä täysin ritilällä (simpukkapuoli ylöspäin). Madeleine-leivokset näyttävät erityisen kauniilta, jos ripottelet niiden päälle hieman Hermesetas Jauhetta vähän ennen tarjoilua.
Vinkki: Madeleine-leivokset maistuvat erinomaisilta myös, jos lisäät taikinaan hieman karvasmanteliaromia raastetun sitruunankuoren sijaan.
Yleistä tietoa
Ainekset
Voita
80 g
Kananmunia, koko M
2 kpl
Hunajaa
1 rkl
Hermesetas Jauhe
10 g
Spelttijauhoa
80 g
Jauhettuja manteleita
40 g
Leivinjauhetta
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
5472
456
kcal
1303
108
Proteiini g
33
3
Hiilihydraatit g
76.5
6.5
Rasva g
97
8