Kaalisalaatti punajuurien kera
VALMISTUSOHJE:
Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
Kuori punajuuret ja leikkaa neljään osaan. Laita ne leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja pyöritä niitä 2 rkl oliiviöljyssä. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista punajuuria uunissa 40 minuuttia. Huuhtele lehtikaali ja leikkaa varret pois. Leikkaa lehtikaali pienemmiksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Kaada 1 rkl oliiviöljyä ja omenaviinietikka lehtikaalin päälle ja sekoita huolellisesti keskenään. Jatka parin minuutin ajan, kunnes kaali on pehmennyt. Suikaloi punakaali ja laita kulhoon lehtikaalin kanssa. Sekoita ja nosta suurelle vadille. Kaada paistetut punajuuret kulhoon, ripottele päälle vuohenjuustoa, saksanpähkinän sydämiä ja granaattiomenan siemeniä. Kaada kaikki viinietikkakastikkeen ainekset pieneen kulhoon ja vatkaa ne nopeasti keskenään. Kaada viinietikkakastiketta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.