Tomaattisalaatti (vegaaninen)
Tämä resepti tukee vaivatta tasapainoista ruokavaliota: uuden sadon värikkäät vihannekset, tuoreet yrtit ja kevyt vegaanisalaattikastike yhdistyvät vegaaniseksi kesäsalaatiksi.
Valmistusohje:
- Huuhdo tomaatit, avomaankurkut ja pinaatinlehdet. Viipaloi tomaatit ja avomaankurkut. Laita salaatti suurelle vadille, pinaatinlehdet pohjalle ja tomaatit niiden päälle.
- Kaada kaikki salaatinkastikkeen ainekset pieneen kulhoon ja sekoita ne kastikkeeksi. Ripottele salaatinkastiketta salaatin päälle ennen tarjoilua.
Yleistä tietoa
Ainekset
Tomaattisalaatti:
Erilaisia kirsikkatomaatteja
250 g
Avomaankurkkuja
50 g
Pinaatinlehtiä
100 g
Kastike:
Omenaviinietikkaa
2 rkl
Sinappia
1/4 tl
Hermesetas Nestettä
10 tippaa
Oliiviöljyä
2 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
1105
276
kcal
263
66
Proteiini g
5.5
1.5
Hiilihydraatit g
11
3
Rasva g
21.5
5.5