Viinimarjamarengit
Marengit ovat ilmavankevyitä herkkuja. Erikoismyymälöistä saat pakastekuivattua marjajauhetta, joka avaa sinulle luovia mahdollisuuksia. Me käytämme mustaviinimarjajauhetta, mutta voit kokeilla reseptiä myös vadelma-, ruusunmarja- tai mansikkajauheella.
Valmistusohje:
- Esilämmitä uuni 120 °C:seen (tavallinen uuni).
- Vaahdota valkuaiset. Lisää sitruunamehua ja jatka vatkaamista, kunnes vaahtoon muodostuu pehmeitä huippuja. Lisää Hermesetas Jauhe valkuaisvaahtoon 1 ruokalusikallinen kerrallaan, samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marengit huiput ovat täysin jäykät, kun vispilä nostetaan ylös. Lisää lopuksi vaniljaesanssi ja viinimarjajauhe marenkiin.
- Kaada marenkimassa tähtityllalla varustettuun pursottimeen ja pursota pieniä palloja tai nokareita leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle.
- Paista marenkeja uunissa 1 tunti 15 minuuttia. Kun marengit ovat kypsiä, uuni sammutetaan ja marengit jäävät uuniin vielä yhden tunnin ajaksi samalla kun uuni jäähtyy.
Yleistä tietoa
Ainekset
Kananmunanvalkuaista
3
Sitruunamehua
1/2 tl
Hermesetas Jauhetta
10 g
Vaniljaesanssia
1/2 tl
Pakastekuivattua viinimarjajauhetta
2 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
256
9
kcal
61
2
Proteiini g
11.5
0.5
Hiilihydraatit g
2.5
0
Rasva g
0
0