Hedelmäkakku
Hedelmäkakku ilman sokeria: Hermesetas Jauhe tuo kiivien, banaanien, viinirypäleiden, vadelmien ja mustikoiden maun esiin.
Valmistusohje:
- Kakku: Esilämmitä uuni 200 °C:n lämpötilaan. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niitä yhdessä Hermesetas Jauheen kanssa, kunnes seoksesta tulee ilmavaa. Lisää voi ja vatkaa.
- Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja vaniljajauhe kulhoon. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja maitoa vähän kerrallaan munaseokseen samalla sekoittaen ja jatka, kunnes kaikki on lisätty ja taikina on sileää ja tasaista ilman paakkuja.
- Vuoraa vuoka tai uunipannu (32x22 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa noin 30 minuutin ajan. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä kokonaan.
- Koristelu: Kaada kuohukerma kulhoon ja vatkaa se ilmavaksi kermavaahdoksi. Lisää vaniljajauhe ja maitorahka ja sekoita.
- Kuori banaani ja kiivi ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Koristele kakku ensin kreemillä ja lopuksi hedelmillä ja marjoilla.
Yleistä tietoa
Ainekset
Kakku:
Hermesetas Jauhe
35 g
Kananmunaa
6
Huoneenlämpöistä voita
70 g
Vehnäjauhoja
375 g
Leivinjauhetta
4.5 tl
Vaniljajauhetta
1 tl
Maitoa
3 dl
Koristelu:
Kuohukermaa
2 dl
Vaniljajauhetta
0.5 tl
Maitorahkaa
1 dl
Banaani
1
Kiiviä
3
Tuoreita vadelmia
60 g
Tuoreita mustikoita
60 g
Siemenettömiä viinirypäleitä
50 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
15069
1256
kcal
3588
299
Proteiini g
115
9.5
Hiilihydraatit g
375.5
31
Rasva g
180.5
15