Uuniomenat pekaanimurujen kera
Uuniomenat pekaanipähkinäkuorrutuksella: Kaneli, inkivääri, kardemumma ja muskottipähkinä ovat koukuttava makuyhdistelmä.
Valmistusohje:
- Esilämmitä uuni 175 °C:n lämpötilaan. Pese omenat, kuori ne ja poista siemenkota terävällä pienellä vihannesveitsellä.
- Rouhi pekaanipähkinät ja lisää kulhoon. Lisää loput ainesosat ja sekoita hyvin sekaisin. Täytä omenat pekaanipähkinäseoksella ja paina se kunnolla omenoiden sisään.
- Aseta omenat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista niitä uunissa 40 minuuttia.
- Anna omenoiden jäähtyä hetken ja tarjoa ne lämpiminä kuohkean kermavaahdon kera.
Yleistä tietoa
Ainekset
Omenaa
4
Karkeita kaurahiutaleita
40 g
1 hyppysellinen Suolaa
Jauhettua kanelia
1 tl
Jauhettua inkivääriä
1/4 tl
Jauhettua kardemummaa
1/8 tl
Jauhettua muskottipähkinää
1/8 tl
Hermesetas Jauhe
1 rkl
Pekaanipähkinöitä
30 g
Kookosöljyä
15 g
Koristelu:
Kuohukermaa
2 dl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
6006
1501
kcal
1430
357
Proteiini g
16
4
Hiilihydraatit g
95
24
Rasva g
111
28