Kesäkurpitsakakku
Oletko jo kokeillut vihanneskakkua? Herkullisessa reseptissämme yhdistyvät kesäkurpitsa ja mantelit - muskottipähkinä ja kaneli antavat erityisen makuvivahteen. Rohkeasti vain! Yllätyt, miten hyvältä kakku maistuu.
Valmistusohje:
- Esilämmitä uuni 180 °C ylä-/alalämmölle.
Pese kesäkurpitsa ja raasta hienoksi. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. - Vatkaa kananmunat yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää sitten öljy ja jauhosekoitus, ja sekoita hyvin. Nosta raastettu kesäkurpitsa taikinamassaan vasta lopuksi.
- Kaada valmis kakkutaikina pieneen voideltuun leipävuokaan ja paista noin 45 minuuttia.
Vinkki: Ennen tarjoilua valmiin kakun päälle voi ripotella vielä hieman Hermesetas Jauhetta.
Yleistä tietoa
Ainekset
Kuivat ainekset
Jauhettuja manteleita
200 g
Hermesetas Jauhe
10 g
Leivinjauhetta
2 tl
Kanelia
0,5 tl
Muskottipähkinää
1 hyppysellinen
Suolaa
1 ripaus
Kosteat ainekset
Kesäkurpitsaa
200 g
Kananmunia, koko M2 kpl
2
Auringonkukkaöljyä
50 ml
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
7241
1207
kcal
1724
287
Proteiini g
66.5
11
Hiilihydraatit g
15
2.5
Rasva g
156.5
26