Itse tehty tomaattiketsuppi
Maustekastikkeen ei tarvitse aina tulla kaupan hyllystä: tarjoile ranskanperunat kerrankin itse tehdyn tomaattiketsupin kera.
Valmistusohje:
- Kuutioi sipuli ja kuullota auringonkukkaöljyssä. Kaada tomaatit, omenaviinietikka, Hermesetas Jauhe ja suola kattilaan. Anna hautua noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Lisää tomaattipyree ja mausta suolalla ja Hermesetas Jauheella.
- Soseuta tomaattiketsuppi sauvasekoittimella, siivilöi ja täytä pulloon suppilon avulla (tuloksena on noin 250 ml ketsuppia).
Vinkki: Perusreseptiä on helppo muokata muilla mausteilla:
Curryketsuppia saat lisäämällä alkuvaiheessa puolikas omenaa ja 1 tl curryjauhetta.
BBQ-ketsuppia saadaan lisäämällä alkuvaiheessa hieman savusuolaa, 1/2 tl paprikajauhetta ja hieman chiliä.
Yleistä tietoa
Ainekset
Tomaatteja, paloina
1 purkki
Sipuli 1
1
Auringonkukkaöljyä
1 rkl
Omenaviinietikkaa
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Hermesetas Jauhe
2–3 tl
Suolaa
0,5 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
851
145
kcal
207
34
Proteiini g
6
1
Hiilihydraatit g
21
3.5
Rasva g
10.5
2