Kirsikkakakku
VALMISTUSOHJE:
Pohja: Voitele ja korppujauhota tasatai irtopohjainen vuoka. Sekoita kuivat ainekset. Erota valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, Hermesetas Makeutusjauhe ja kuuma vesi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot kevyesti sekoittaen. Siivilöi kuivat ainekset vaahdon joukkoon ja sekoita kevyesti. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 180º noin 20-25 minuuttia. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja anna jäähtyä. Halkaise pohja kahtia. Sekoita likööri, vesi ja makeutusaine (neste tai jauhe) ja kostuta molemmat kakku levyt.
Täyte: Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma ja makeutusaine vaahdoksi. Sulata liivateet tilkkaan kuumaa vettä, jäähdytä ja sekoita kermavaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kermavaahtoon. Pese kirsikat ja poista kivet. Laita kirsikat pohjan päälle, levitä puolet kermaseoksesta kirsikoiden päälle. Pane kansiosa päälle ja levitä loppu kerma kakun päälle ja sivuille. Koristele rouhitulla suklaalla tai suklaalastuilla.